UAEK genel müdürü Amano Tahran’a gitti

  • 18 Ocak 2016
  • 724 kez görüntülendi.
UAEK genel müdürü Amano Tahran’a gitti
Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu genel müdürü Yukia Amano, İran ve UAEK arasında işbirliğini geliştirmek amacıyla Tahran’a gitti.

İRNA ajansının bildirdiğine göre, Amano, Tahran Mihraabad havalimanında İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi tarafından karşılanırken, Kemalvendi, İran cumhurbaşkanı Ruhani’nin basın toplantısının kulisinde basına Amano’nun ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamada, ‘Amano’nun bu ziyaretinin hedefinin İran ve UAEK arasındaki ilişkileri geliştirmek olduğunu söyledi.

Bu arada İran Atom Enerjiisi Kurumu başkanı Ali Ekber Salihi de, ajansın basın hizmetleri konusunda üyelerine faal olduğunu ve İran’a bu hizmet ulaştırma durumunun devam edeceğini belirterek, ‘bizim ajansla işbirliğimiz daha önceki kurallar çerçevesinde ve ek protokol çerçevesindedir’ dedi.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi de, Amano’nun İran cumhurbaşkanı Ruhani ile bugün görüşeceğini bildirirken, Amano’nun bu ziyaretinde her hangi bir nükleer tesiste denetleme yapma gibi bir programının olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.