“Üç Yerleşimcinin Kaçırılması İşgale Karşı Mücadelede Yeni Bir Aşama Başlattı”

  • 13 Haziran 2016
  • 797 kez görüntülendi.
“Üç Yerleşimcinin Kaçırılması İşgale Karşı Mücadelede Yeni Bir Aşama Başlattı”

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Abdurrahman Şedid, iki yıl önce üç Yahudi yerleşimcinin şehitler Amir Ebu Iyşe ve Mervan El-Kavasimi tarafından kaçırılmasının işgalcilerle mücadelede yeni bir aşamayı başlattığını söyledi.

Şedid, dün (12 Haziran Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, o eylemin Batı Yaka’da direniş güçlerine nitelikli eylemlerin kapısını açtığını ve Kudüs İntifadası’nın eylemlerinin Ebu Iyşe ve El-Kavasimi’nin eylemini hatırlattığını ifade etti.

Şehit Ebu Iyşe ve Şehit El-Kavasimi’nin cihatlarıyla kahramanlık destanı yazdıklarını bildiren Şedid, eylemlerinin sürprizleriyle işgalcileri daima şaşırtan Batı Yaka’nın direniş siciline eklendiğini söyledi.

Batı Yaka’daki direnişçilerden daha önce yapılan eylemlerden ders çıkarmalarını isteyen Şedid, direnişçilerden çıkardıkları dersleri düşmana acı vermek için gerçekleştirecekleri eylemlerde kullanmaları çağrısında bulundu.

Hamas Hareketi’nin işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirleri özgürlüğe kavuşturmak için elinden geleni yapacağını kaydeden Şedid, esirler davasının daima Hamas’ın öncelikleri arasında olacağını bildirdi.

Amir Ebu Iyşe ve Mervan El-Kavasimi, iki yıl önce 12 Haziran’da üç yerleşimciyi kaçırmış ve 19 gün boyunca esir tutmuştu. Yerleşimcileri daha sonra öldürmek zorunda kalan Ebu Iyşe ve El-Kavasimi, işgal güçlerinin düzenlediği operasyonda şehit oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.