Uçurtmalar İsrail’de 17 yangına daha sebep oldu

  • 08 Temmuz 2018
  • 1.382 kez görüntülendi.
Uçurtmalar İsrail’de 17 yangına daha sebep oldu

Siyonist İsrail rejimi medyası Filistinliler tarafından havalanan uçurtmalar sonucu siyonistlerin elindeki tarlalarda 17 yangının vuku bulduğunu bildirdi.

Siyonist rejim medyası bu yangınların kontrol altına aldığını iddia ettiler.

Öte yandan Siyonist işgal ordusu eski bakanı Moşe Ya’alon Gazze’den gönderilen ve yangına neden olan balonları ve uçurtmaları durdurmak için Gazze’ye karşı ‘göze göze’ politikasının uygulanmasını istedi.

Maariv gazetesinin haberine göre konuyla ilgili görüşlerini açıklayan eski politikacı Ya’alon, “Gazze sınırında olup biten olayların bu şekilde sürdürülemeyeceği konusunda Hamas hareketine açık bir mesaj vermemiz gerekir” dedi.

Gazze’ye ve dolayısıyla Hamas hareketine karşı daha sert davranılmasını isteyen Ya’alon İsraillilerin yanan tarlalarına karşı Gazze’deki tarım arazilerinin yakılması gerektiğini ve Hamas hareketine karşı ‘göze göz’ politikasının uygulanması gerektiğini savundu.

Bazı Siyonist liderlerin Hamas hareketine karşı içi boş tehditlerini de eleştiren Ya’alon bu tehditlerin İsrail caydırıcılığına zarar verdiğini ifade etti.

Ya’alon sözlerini şöyle sürdürdü: “Hamas’a karşı işi bir darbeyle bitirecek askeri çözümler konusunda sihirli bir formül yok. Ama İsrail hükümeti uçurtmalara karşı iş daha bu kadar büyümemeden bir çözüm üretebilirdi. Daha ilk başta bunun için Filistinlilere ağır bedeller ödetebilirdi.”

Hamas hareketini tasfiye sözlerinin sadece kendilerine zarar veren boş sözler olduğunu hatırlatan Siyonist lider, Hamas hareketine yapılan en son uyarıların son savaşta kazandıkları caydırıcılığa zarar verdiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.