Uluslararası Af Örgütü Bahreynli Alevi Hüseyin’in serbest bırakılmasını istedi

  • 04 Aralık 2016
  • 925 kez görüntülendi.
Uluslararası Af Örgütü Bahreynli Alevi Hüseyin’in serbest bırakılmasını istedi

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Bahreyn devrimcilerinden Alevi Hüseyin’in tutuklanmasını kınayarak derhal onun serbest bırakılmasını istedi.

Mehr haber ajansına göre, Uluslararası Af Örgütü, dün yayınladığı bildiride, Alevi Hüseyin’in bir aydan fazla bir zamandır suçunun ne olduğunun dahi açıklanmaksızın tutuklu kaldığını ve bu süre içinde avukatlarıyla görüşmesine izin verilmediğini ve onun tutukluluk döneminde işkenceye tabi tutulduğunu bildirdi.

Bu arada son zamanlarda cezaevinden çıkan Bahreynli bir sivil aktivist kadın Fars haber ajansına yaptığı açıklamada, Bahreyn cezaevlerinde tutuklu bulunan kadınların en ilkel haklarından mahrum olmanın ötesinde gardiyanların onlara işkence ve her türlü taciz girişiminde bulunduklarını bildirdi.

Sözkonusu aktivist, cezaevinden çıkan kadın tutukluların kendilerine ve ailelerine yapılan her türlü baskılardan onların ülke dışına çıkmaya zorlandığını bildirdi.

Uluslararası Af Örgütü, 2015-2016 yılı için yayınladığı yıllık raporda, Bahreyn yönetimini, siyasi muhaliflere yönelik her türlü işkence ve baskı açısından suçlamış ve Bahreyn rejiminin bu girişimlerinin kaygı verici boyutta olduğunu bildirmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.