Ulyanov: Çok yakında Nükleer Anlaşma görüşmelerine dönüş olacak

  • 06 Ekim 2021
  • 1.561 kez görüntülendi.
Ulyanov: Çok yakında Nükleer Anlaşma görüşmelerine dönüş olacak

Viyana’da uluslararası kuruluşlarda Rusya temsilcisi Mihail Ulyanov, Viyana’daki Nükleer Anlaşmayı ihya görüşmelerine, çok uzak olmayan tarihte dönüleceğini söyledi.

Ulyanov, bir Twitter kullanıcısının Rusya’nın İran’ın Viyana görüşmelerine gelmesine yardım edip edemeyeceği konusundaki sorusuna cevap olarak “Viyana görüşmelerine katılım gönüllüdür.  Bu görüşmeler İran dahil tüm tarafların çıkarınadır. İran’ın bu sürece devam etmek istemediğine inanmak için hiçbir sebep yok. Müzakere masasına geri dönmek, bir zaman meselesidir ve çok da uzak olmayan bir gelecekte gerçekleşecek.” dedi.

Joe Biden liderliğindeki ABD hükümeti, Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapılacak görüşmeler yoluyla ülkesinin nükleer anlaşmaya dönmesinin önünü açmayı planladığını iddia etse de, bu zamana kadar ABD’nin nükleer anlaşmaya dönüşünü kolaylaştırmak için bir adım atmadığı görülmüştür. Zira, bu zamana kadar Viyana’da bu amaçla 6 tur görüşmeler yapılmış ve ABD yine yaptırımcı ve baskıcı siyasetlerinin sürmesinde inat etmiştir.

İran İslam Cumhuriyeti, ABD’nin anlaşmanın ihlaline taraf olduğu göz önüne alındığında, yaptırımların kaldırılmasıyla anlaşmaya dönmesi gerekenin Washington olduğunu ve ABD yükümlülüklerinin yerine getirilmesinin sağlanması gerektiğini vurgularken, İran, ABD’yi anlaşmaya geri döndürmek için acelesinin olmadığını vurguladı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.