UNRWA’yla Filistinli Mülteciler Arasındaki Görüşmeler Çıkmaza Girdi

  • 25 Haziran 2016
  • 759 kez görüntülendi.
UNRWA’yla Filistinli Mülteciler Arasındaki Görüşmeler Çıkmaza Girdi

Lübnan’da yaşayan Filistinli mülteciler ile Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) arasında gerginliğin, grup temsilcileriyle örgüt arasındaki görüşmelerin başarısızlıkla sonuçlanması nedeniyle yeniden yükseldiği bildirildi.

Filistinli grupların ve mültecilerin temsilcileriyle UNRWA arasında iki aydır yürütülen görüşmelerin arzu edilen sonuçları vermediği, UNRWA’nın sağlık hizmetlerinde bir miktar değişiklik yapmayı kabul ettiği fakat eğitim, Nehru’l-Barid, Suriye’den gelen Filistinli mülteciler ve sosyal işler dosyalarında herhangi bir yenilik sunmadığı ifade edildi.

UNRWA Lübnan Direktörü Matthias Schmale’nin Filistinli grupların temsilcilerine sağlık hizmetlerindeki iyileştirmenin yapabileceği en son şey olduğunu söylemesinin ardından görüşmelerin çıkmaz sokağa girdiği belirtildi.

Schmale’nin açıklamasının UNRWA’nın Nehru’l-Barid Kampı sakinlerine yardımı veya kira bedeli ödemeyi reddettiği, Suriye’den kaçıp Lübnan’a sığınan Filistinli mültecilere de hiçbir yardımda bulunmayacağı anlamına geldiği kaydedildi.

Filistinli grupların temsilcilerinin görüşmelerin sonuçlarını Lübnan Emniyet Genel Müdürü Abbas İbrahim’e ileterek UNRWA’nın istenileni vermediğini söyledikleri bildirildi.

Filistinli grupların temsilcilerinin ayrıca, taleplerinde ısrarcı olduklarını söyledikleri ve Ramazan’dan sonra geniş çaplı gösteriler düzenleme tehdidinde bulundukları ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.