Vaizi: Bercam ortak komisyonu iyi adımlar attı

  • 29 Nisan 2021
  • 846 kez görüntülendi.
Vaizi: Bercam ortak komisyonu iyi adımlar attı

İran Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Mahmut Vaizi, Bercam adı ile anılan KOEP nükleer anlaşması çerçevesinde kurulan ortak komisyon Viyana’da çok iyi adımlar attığını açıkladı.

Viyana’da devam eden müzakereleri komplike niteleyen Vaizi, şimdiye kadar yürütülen çalışmalar olumlu olduğunu ve anlaşmaya varmak üzere çok iyi adımlar atıldığını belirtti.

Vaizi, hem Amerika’daki radikaller ve hem siyonist rejim İsrail bu müzakerelerin başarısız olmasını ve sonuca ulaşmamasını istediklerini, bazı bölge ülkeleri de onları izlediğini, ama önemli olan, dikkatli hareket ederek müzakereleri bir an önce sonuca ulaştırmak olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Mahmut Vaizi yaptırımların bir an önce kaldırılması tüm tarafların lehine olduğunu, ancak bunun için aceleci davranmayacaklarını, İran İslam Cumhuriyeti’nin Viyana’da politikası acele etmekten kaçınmak ve fırsatı heba etmemek olduğunu ifade etti.

Bercam ortak komisyonunun üçüncü tur müzakereleri bu hafta Salı günü Viyana’da başladı. Oturuma katılan taraflar müzakere sürecine ivme kazandırılmasına vurgu yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.