Velayet Fedaileri tatbikatı ikinci gününde

  • 18 Ekim 2016
  • 1.142 kez görüntülendi.
Velayet Fedaileri tatbikatı ikinci gününde

6. Velayet Fedaileri hava tatbikatının ikinci gününde İran İslam Cumhuriyeti ordusu hava kuvvetleri elektronik savaş taktikleri başarıyla icra ettiler.

İRNA’nın verdiği habere göre İran’ın orta kesiminde yer alan İsfahan eyaleti bölgesinde düzenlenen 6. Velayet Fedaileri hava tatbikatı sözcüsü Tuğgeneral Mesut Ruzhoş, İran ordusu hava kuvvetleri elektronik savaş ve modern iletişim sistemlerinden yararlanma taktiklerini başarıyla icra ettiğini bildirdi.

Tatbikatın bu aşamasında İran ordusu hava kuvvetlerinin, Elektronik savaş Falkon – 50 uçaklarından yararlanarak, farazi düşman’ın elektronik dalgalarını etkisizleştirme operasyonunu başarıyla gerçekleştirdiğini belirten Tuğgeneral Ruzhoş, İran’ın bölgede kalıcı bir güvenlik peşinde olduğunu ve bu tatbikatın İran ordusu hava kuvvetlerinin gücünün sadece küçük bir bölümünün sergilenmesi olduğunu söyledi.

İran’ın İsfahan bölgesinde başlayan 6. Velayet Fedialeri hava savunma tatbikatına katılan F-4 savaş uçakları gece operasyonunu başarılı bir şekilde tamamladı.

F-4 savaş uçakları gece operasyonunda karadaki hedefleri imha etmeyi F-14 savaş uçaklarının desteği ile gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.