Velayeti: ABD ve ırkçı İsrail, İslam ülkelerini yağmalama peşindeler

  • 30 Eylül 2018
  • 1.359 kez görüntülendi.
Velayeti: ABD ve ırkçı İsrail, İslam ülkelerini yağmalama peşindeler

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, ABD ve ırkçı İsrail’in İslam ülkelerini parçalama, zayıflatma ve onların varlıklarını yağmalama peşinde olduklarını söyledi.

Ali Ekber Velayeti, Tahran’da, Suriye’den üniversite hocası, yöneticiler ve basından bir grupla görüşmesinde, ”Suriye’nin dünya emperyalizmi ve siyonizmine karşı mücadelesinin üzerinden 7 yıl geçtiğini ve direniş ekseninin, Suriye halkının haklı olduğunu gösterdiğini’ söyledi.

Amerika’nın bölgede direniş güçlerinin konumundan dolayı öfkeli olduğunu belirten Velayeti, Suriye’de İranlı güçlerin varlığının Suriye devletinin resmi talebi üzerine olduğunu ama ABD güçlerinin izinsiz ve işgalci olduğunu ve bundan dolayı da derhal Suriye ve bölge topraklarından çıkması gerektiğini söyledi.

Suriye’nin Fırat üniversitesi rektörü Cemal Abdullah ise sözkonusu görüşmede, Amerika’nın liderliğinde Suriye’deki savaşın gerçekte ABD, İngiltere, İsrail ve onların hizmetindeki bazı Arap ülkelerince yönetildiğini söyledi.

Cemal Abdullah, düşmanların İran ve Suriye ilişkilerinin gelişmesini önleyemeyeceğini belirterek, ”Amerika ve batılı emperyalist güçler karşısında direniş ve mücadelede Suriye’nin en büyük ve asıl hamisinin İran olduğunu’ söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.