Velayeti: ABD’nin açıklamaları Don Kişot hikayesini anımsatıyor

  • 05 Ağustos 2017
  • 1.218 kez görüntülendi.
Velayeti: ABD’nin açıklamaları Don Kişot hikayesini anımsatıyor

İran Düzeninin Yararını Teşhis Konseyi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı, ABD’lilere asla İran’daki askeri merkezlerini ziyaret etmelerine izin verilmeyeceğine vurgu yaptı.

İran Düzeninin Yararını Teşhis Konseyi Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, bugün yaptığı açıklamada, ABD’li üst düzey yetkililerin İran’ın askeri merkezlerini ziyaret edeceği yönündeki iddialarına tepki göstererek, “Onlara bu işi yapmaya asla izin verilmeyecek. Bunun yanı sıra Amerikanlar İran’ın güvenliğini ihlal etmeye cesaretleri bile yok” dedi.

Velayeti sözlerine şöyle devam etti: ABD’liler asla ve asla bu yetkiye sahip değildir. Aslında onların bu açıklamaları kendisini dünyanın tek süper gücü sanan Don Kişot hikayesini anımsatıyor. Halbuki onların Vietnam, Afganistan, Irak ve dünyanın diğer noktalarındaki süregelen başarısızlıkları iddialarının boş olduğunu ortaya koydu.

ABD’nin İran’ın güvenliği ve gizliliğini ihlal etmeye hakkı bulunmadığını vurgulayan Ali Ekber Velayeti, onların böylesi boş iddialarla uluslararası arenada daha fazla rezil olacaklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.