Velayeti: Halep’in kurtuluşu, direniş zaferlerinin zirvesidir

  • 16 Aralık 2016
  • 1.173 kez görüntülendi.
Velayeti: Halep’in kurtuluşu, direniş zaferlerinin zirvesidir

İran İslam Nizamının Maslahatlarını Belirleme Kurumu’na bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi başkanı Ali Ekber Velayeti, Halep’in kurtarılmasının direniş zaferlerinin zirvesi olduğunu söyledi.

Velayeti, Halep’teki zaferle Suriye devleti ve milleti, Irak ve Yemen’in de direnişi devam etmeye teşvik edildiğini söyledi.
Tahran’da bir gurup Lübnanlı ulema ile görüşen Velayeti 33 günlük savaşın Suriye, Irak ve Yemen’deki başarıların temelini oluşturduğunu ve Halep’in kurtarılması sonrası yakında Musul’un da kurtarılmasına şahit olunacağını söyledi.

Bu zaferlerin terörizm ve radikalizmin sonu anlamı taşımadığını ifade eden Velayeti, Suriye savaşının İslam’ın ilk dönemlerinde Ahzap savaşına benzediğini zira ABD, Avrupa, Siyonistler, Arabistan ve Katar’ın Halep’i elde tutmak istedikleri ve Suriye’yi kuzey ve güney Suriye olarak bölmek istediklerini söyledi.

Lübnan halkı, Hizbullah ve İslami Direnişin İslam ve Arap Dünyasının iftiharı olduklarını ifade eden Velayeti, Siyonist rejimin ilk hezimetinin Hizbullah eliyle olduğunu bunun 16 günlük savaşla olduğunu ve 33 günlül savaşının zaferin zirvesi olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.