Velayeti: İran, ABD’nin yaptırımlarından tedirgin değil

  • 25 Temmuz 2017
  • 1.107 kez görüntülendi.
Velayeti: İran, ABD’nin yaptırımlarından tedirgin değil

İslam İnkılabı Rehberi Uluslararası Danışmanı, geçen 38 senede ABD’nin hiçbir zaman İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı iyi niyet göstermediğini belirterek, İran’ın ABD’nin yaptırımlarından endişeli olmadığını kaydetti.

Velayeti, Washington’un İran İslam Cumhuriyeti ve Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar uygulama çabasına işaretle, İran’ın özgüvenle, Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülke ile sahip olduğu yapıcı ilişkileriyle kendi meselelerini ileri götürebileceğini kaydetti.

ABD Senatosu 15 Haziran’da Tahran ve Moskova’ya karşı yeni yaptırımlar tasarısını kabul etti.

Velayeti, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “ABD’nin bu düşmanca tavrından endişe duymuyoruz, zira 38 yıldan beri onların İran’a yönelik iyi niyetle yaklaştığına tanık olmadık. Bizler her zaman açık veya gizli bir şekilde ABD tarafından uygulanan yaptırımlarla karşı karşıya kaldık” ifadelerinde bulundu.

Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı sözlerinin devamında, “Amerika, aldığı kararların sonucuna bakmaksızın Siyonist Rejim ve bölgedeki diktatör liderleri desteklemek amacıyla yaptırım politikasını araç olarak kullanmaktadır” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.