Velayeti: İran milletinin kendine itimadı vardır ve bağımsızlığını korumak için direnir

  • 17 Eylül 2018
  • 1.288 kez görüntülendi.
Velayeti: İran milletinin kendine itimadı vardır ve bağımsızlığını korumak için direnir

İran İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı Ali Ekber Velayeti, “İran milletinin kendine güvendiğini ve bağımsızlığını korumak için batılıların her türlü yaptırımına karşı direneceğini’ söyledi.

Ali Ekber Velayeti, dün basın mensuplarına batılı ülkelerin İran aleyhindeki yeni yaptırımları hakkında yaptığı açıklamada, “tecrübelerin, İran milletinin kendine güvendiğinde, engellerle yüzleşebileceğini ve sorunların üstesinden geldiğini gösterdiğini’ belirtti.

Velayeti, ‘bu çerçevede en iyi örneğin, savunma teçhizatı alanında İran İslam Cumhuriyetinin geldiği başarılı aşamalar olduğunu belirterek, inkılabın başından günümüze kadar, Batılılar, İran savunma teçhizatına zarar vermek için her türlü çabayı gösterdiler ve savunma teçhizatının İran’a ulaşmasını engellemek için çeşitli mekanizmalar geliştirdiler, ancak İranlı uzmanlar dışa bağımlı kalmaksızın İran’ı savunmada bağımsız hale getirdiler’ dedi.

İslam inkılabı rehberinin uluslararası işler danışmanı, ilmi bütün alanlarda kendine güven olduğu sürece ilerlemenin mümkün olabileceğini belirterek, her alanda kendine güvenle teknoloji transferinin ilerletilebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.