Velayeti: İran, Musul operasyonunda direkt müdahil değildir

  • 20 Ekim 2016
  • 938 kez görüntülendi.
Velayeti: İran, Musul operasyonunda direkt müdahil değildir

Düzenin Yararını Teşhis Konseyine Bağlı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Ali Ekber Velayeti, İran’ın Irak içişlerine müdahale etmediğini ve Irak hükümetinin isteği doğrultusunda müsteşari yardımlar verdiğini ve Musul Operasyonunda da direkt müdahalesi olmadığını söyledi.

Brezilya Dışişleri Bakan Yardımcısı Fernando Joze Maroni De Abrebo ile Tahran’da görüşen Velayeti bazı iddiaların aksıne Musul’da olan biten’in Irak devleti ve milletinin teröristler ve onların destekcçileri aleyhindeki mücadele olduğunu söyledi.

Musul’un kurtarılmasının Irak devleti ve milletinin hakkı olduğunu ve başka ülkenin Musul’un kurtarılmasında hak sahibi olmadığını ifade eden Velayeti, ‘’Bazı bölge ve bölge dışı ülkeler, Irak hükümetinin Musul’dan teröristleri çıkaracak gücü olduğunu gördükten sonra müdahaleye yeltendiler fakat bunların müdahaleleri yapıcı değildir. Hiçbir ülke Irak içişlerine karışma hakkına sahip değildir. Bazı ülkelerin Irak hükümetinin izni olmadan o ülkede asker barındırmaları uluslararası hukuka aykırıdır. İran’ın Irak’ta bir müdahalesi yoktur sadece Irak hükümeti isteği ile müsteşarı yardım vermekte’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.