Velayeti: Nükleer konuda İran’ın eli bağlı değil

  • 05 Ağustos 2016
  • 777 kez görüntülendi.
Velayeti: Nükleer konuda İran’ın eli bağlı değil

İslam inkılabı rehberi uluslararası danışmanı, nükleer konuda İran’ın elinin bağlı olmadığını ve kendi çıkarlarına göre davranacağını belirtti.

İslam inkılabı rehberi uluslararası işler danışmanı ve stratejik araştırmalar merkezi başkanı  Ali Ekber Velayeti el-Meyadin TV kanalına verdiği mülakatta, başta Amerika olmak üzere batının BERCAM nükleer anlaşmanın gerçekleşmesi konusundaki tüm ahde vefasızlıklarına rağmen, İran’ın eli kolunun bağlı olmadığını ve gerektiğinde kendi çıkarlarına göre davranacağını belirtti.

Velayeti Türkiye’de darbe girişimi ve bu ülke ile sözde müttefik olan bazı ülkelerin darbecilere verdikleri destek ile ilgili olarak, İran’ın bu konuda hızla yaptığı açıklamada ülkenin yasal hükümetine destek verdiğini, zira nerede olursa olsun yasal hükümetlere aykırı sürece karşı şiddet ve darbeye karşı olduğunu ifade etti.

Velayeti Türkiye’de darbe girişimi ile ilgili ilginç olanın ise görünürde sözde Türkiye müttefiki olan bazı ülkelerin darbeyi kınamak bir yana, darbecilerin zaferi için çalıştığını ve hatta darbenin başarısız kaldığında el-Arabiye kanalının Türkiye’de maalesef darbenin başarısız olduğunu ilan etmesi olduğunu söyledi.

Arabistan ve siyonist rejim arasındaki ilişkiye de değinen Velayeti, maalesef Kabe mütevellilerinin, Müslümanlara hiç bir düşmanlıktan ve topraklarını işgal etmekten asla çekinmeyen İslam düşmanlarından dilendiğini, onlar ile ilişki kurduğunu ve Müslümanların paraları ile aldıkları bombaları Yemenli çocukların başına yağdırdığını belirtti.

İslam inkılabı rehberi uluslararası işler danışmanı ve stratejik araştırmalar merkezi başkanı  Ali Ekber Velayeti Amerika başkanlık seçimleri hakkında da İran’a karşı tutum sergilemekte Cumhuriyetçiler ve Demokratlar arasında hiç bir fark olmadığını, nitekim İran ile anlaşmada Demokratların da bir çok sorun yarattıklarına şahit olduklarımızı da sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.