Velayeti: Sömürge devri bittiği için artık düşmanların hile ve komploları bir işe yaramayacaktır

  • 02 Kasım 2016
  • 816 kez görüntülendi.
Velayeti: Sömürge devri bittiği için artık düşmanların hile ve komploları bir işe yaramayacaktır

Seyyid İmam Ali Hamanai’in Başdanışmanı Velayeti, Tahran’da bulunan KYB Siyasi Bürosu Sorumlusu Mela Bahtiyar ile görüşmesinde, bölgedeki son gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tahran’da bulunan Kürdistan Yurtseverler Birliği Siyasi Bürosu Sorumlusu Mela Bahtiyar ve beraberindeki heyeti kabul eden İran İslam İnkılabı Rehberi Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti, bölgedeki son gelişmeler ve İran-Irak ilişkileri hakkında fikir alışverişinde bulundu.

İki milletin ortak kültürel, tarihi ve dini bağlarının eskiye dayandığını hatırlatan Velayeti, Tahran-Bağdat ilişkilerinin geliştirilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Velayeti, Irak devleti ve milletinin direnişine işaret ederek, “İsalm düşmanları bölgede vekalet savaşını sürdürüyor. Gerici terör örgütleri de İslam adına Irak ve Suriye’de cinayet yapmakla uğraşmaktadır. Tabii ki bölgenin masum halkı sonuçta zafere ulaşacaktır. İran olarak, Irak devleti ve milletinin barış ve zafere ulaşmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin ‘Büyük Ortadoğu Projesi’ne de değinen İranlı yetkili, “ABD ve bölgedeki bazı yandaşları Siyonist rejiminin güvenliği için Ortadoğu’daki güçlü ve tarihi ülkelerin parçalanmasını istiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Bahtiyar Mela da bu görüşmeden memnuniyet duyduğunu belirterek, “Sömürge devri bittiği için artık düşmanların hile ve komploları bir işe yaramayacaktır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.