Velayeti: Tüm seçenekler masada

  • 10 Ekim 2017
  • 1.149 kez görüntülendi.
Velayeti: Tüm seçenekler masada

İran’da Bercam Nükleer Anlaşmanın Uygulanması Denetleme Kurulu üyesi; ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilme olasılığına karşı bütün seçeneklerin masada olduğunu kaydetti.

Bugün öğle saatlerinden sonra Kapsamlı Ortak Eylem Planı Bercam Nükleer Anlaşmanın Uygulanması Denetleme Kurulu’nun toplandığına dikkat çeken Ali Ekber Velayeti; İran’da bütün seçeneklerin masada olduğunu ve karşı tarafa mütekabiliyet ilkesine dayalı, karşılık verileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşma ile ilgili tutumuna tepki gösteren Velayeti; ABD işlerinin, ön görülmez ve mantıksız bir kişiye havale edilmesinin, Amerikalıların kendilerinin zararına olduğunu vurguladı.

ABD tarafından Devrim Muhafızları’nın yaptırım listesine alınabilmesi ile ilgili olarak da, Amerikalıların Devrim Muhafızları aleyhinde bir şey yapamayacak kadar küçük olduklarını ifade etti.

“Devrim Muhafızları’nın desteği olmasaydı, IŞİD, Suriye ve Irak’ı ele geçirmiş olurdu” açıklamasında bulunan İslam İnkılabı Rehberi Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Devrim Muhafızları’nın bölgede ABD’nin aşırı talepleri karşısında İran halkını temsilen durduğunu ve direniş simgesi olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.