Velid Berekat: Hizbullah Suriye de Olmasaydı Beyrut Düşerdi

  • 18 Şubat 2016
  • 858 kez görüntülendi.
Velid Berekat: Hizbullah Suriye de Olmasaydı Beyrut Düşerdi

Lübnan Demokrat Partisi Genel Sekreteri Velid Berekat Tesnim Haber Ajansı ile yaptığı röportajda Suriye’ye karşı dünya savaşı başlatıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Suriye dünya tarafından başlatılan saldırı kampanyasıyla karşı karşıyadır. İsrail önderliğinde, ABD’nin ve Arap ülkelerinin mali desteği ile bu saldırılar devam etmektedir. 4 yıldan fazla bir süre içerisinde Suriye’ye yapılan bu uluslararası saldırı kampanyası karşısında Suriye halkı ve devleti dayanışma içerisinde büyük bir direniş göstermiştir. İran’ın, Suriye’ye verdiği destek bu direniş ve kararlılıkta büyük bir rol oynamıştır.”

Velid Berekat “İran İslam Cumhuriyeti’nin amacı, Suriye’nin bölünmesini engellemek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü sağlamaktır. Çünkü Suriye, İsrail ile yapılan mücadelede önemli bir role sahiptir. Bu yüzdendir ki İran, Amerika ve İsrail’in Suriye’yi bölme ve zayıflatma politikası karşısında büyük bir güçle durmaktadır.” dedi.

Velid Berekat; İran’ı, Suriye’nin asıl destekçisi olarak nitelendirerek sözlerine şu şekilde devam etti: “İran, Suriye krizinin en başından beri sorunun sadece siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini belirtmiştir. Savaşın başladığı ilk günden bu yana krizin tek çözüm yolunun müzakere ve diyalog yoluyla gerçekleşeceğini vurgulamıştır. İran, Suriye’nin destekçisi olarak hükümetin ve sistemin çökmesine karşı durarak Amerika ve İsrail projelerinin gerçekleşmesine engel olmuştur.”

Eğer Hizbullah Suriye’de Olmasaydı Beyrut da Düşerdi

Hizbullah’ın Suriye’deki varlığı üzerine Velid Berekat şunları söyledi: “Eğer Hizbullah Suriye’de olmasaydı bugün, tekfirci terörist IŞİD ve El Nusra cephesi Beyrut’un merkezini ele geçirerek Lübnan’da tekfiri İslami ortaya çıkaracaklardı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.