Velid Muallim: Astana görüşmeleri ABD’yi rahatsız etmekte

  • 23 Eylül 2017
  • 1.078 kez görüntülendi.
Velid Muallim: Astana görüşmeleri ABD’yi rahatsız etmekte

Astana 6. Tur görüşmelerinin başarılı geçtiğini belirten Suriye dışişleri bakanı, Amerika’nın bu görüşmelerin başarılı geçmesinden hoşnut olmadığını bildirdi.

Şimdiye kadar Astana’da Suriye çatışmalarına son verilmesi ve ateşkesin sağlanması amacıyla altı turluk görüşme gerçekleşmiştir. Bu görüşmelere Suriye yönetim temsilcileri ile Suriyeli gruplar heyetleri katılmış ve İran, Türkiye ve Rusya ülkeleri görüşmelerin garantörlüğünü yapmışlardır.

Görüşmelerden ateşkesin sağlanması ve çatışmazsızlık bölgelerinin oluşturulması sonucu çıkmış ve son tur olan 6. turda da bu bölgelerin daha da artırılması kararlaştırılımıştı.

Öte yandan Lübnan Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Cübran Basil ile bir araya geldi.

Görüşmede iki kardeş ülke arasında ekonomik, ticari, siyasi ve güvenlik işbirliğini pekiştirilmesi olanakları gözden geçirildi.

Muallim Suriye ve Lübnan arasındaki tarihi ilişkilerin, bir kısım tarafların sabote etme çabalarına rağmen her daim güçlü olduğunu, tarihi ve coğrafi gerçekler ışığında bunu değiştirmenin mümkün olmadığını ifade etti. Suriye’deki son gelişmeler, terörle mücadele ve gerilimi azaltma bölgeleri konularına değinen Muallim; Suriye’nin, her karış toprağında güvenlik ve egemenliği sağlama kararlılığını bir kez daha vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.