Venezuela Lideri Nicolas Maduro Devlet Başkanlığı İçin Yemin Etti

  • 11 Ocak 2019
  • 1.457 kez görüntülendi.
Venezuela Lideri Nicolas Maduro Devlet Başkanlığı İçin Yemin Etti

Ülkede 20 Mayıs’taki devlet başkanlığı seçimini yüzde 68’le yeniden kazanan Nicolas Maduro için başkent Caracas’taki Yüksek Adalet Mahkemesinde yemin töreni düzenlendi.

Venezuela’da 20 Mayıs’ta düzenlenen devlet başkanlığı seçimini kazanan Nicolas Maduro, başkent Caracas’taki Yüksek Adalet Mahkemesinde yapılan törenle yemin etti.

Ülkede 20 Mayıs’ta gerçekleştirilen devlet başkanlığı seçimini yüzde 68’le ilk turda kazanan ve ülkesini 2025 yılına kadar yönetecek Maduro için başkent Caracas’taki Yüksek Adalet Mahkemesinde yemin töreni düzenlendi.

Mahkeme Başkanı Maikel Moreno’nun karşıladığı Maduro, törene eşi Cilia Flores’le geldi.

Maduro’nun mazbatası, Venezuela Kurucu Meclis Başkanı Diosdado Cabello, Başsavcı Tarek William Saab, Yüksek Adalet Mahkemesi Başkanı Maikel Moreno, Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena tarafından imzalandı.

Nicolas Maduro daha sonra Yüksek Adalet Mahkemesi Başkanı Moreno’nun karşısında yemin ederek mazbatayı teslim aldı ve 2025 yılına kadar sürecek görevine resmen başladı.

Venezuela Lideri Nicolas Maduro Devlet Başkanlığı Yemin Törenine İranı Temsil Olarak Savunma Bakanı General Emir Hatemi Katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.