Vietnam’daki selde ölü sayısı 31’e yükseldi

  • 18 Ekim 2016
  • 839 kez görüntülendi.
Vietnam’daki selde ölü sayısı 31’e yükseldi

Vietnam’da aşırı yağışların yol açtığı selde hayatını kaybedenlerin sayısı 31’e yükseldi.

Vietnam’da hafta sonu aşırı yağışların yol açtığı selde hayatını kaybedenlerin sayısı 31’e yükseldi.

Vietnam Afet Önleme ve Kontrol Ulusal Yönlendirme Komitesi tarafından yapılan açıklamada, etkili yağışların neden olduğu selde yaşamını yitiren 10 kişinin daha cesetlerine ulaşılmasıyla ölü sayısının 31’e çıktığı, kayıp bir kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ulusal Hava Durumu Merkezi, Vietnam sahillerine ulaşan ve kuzeye doğru ilerleyen Sarika (Karen) tayfununun neden olduğu yağışların ülkenin kuzeydoğusunda devam edeceğini açıkladı.

Tahliye için hazırlık uyarısı
Güney Çin Denizi sahillerinde gemi ve tekne kaptanlarını tayfun rotasından uzak durmaları yönünde uyaran Vietnam hükümeti, ayrıca yerel yöneticilerden, yüksek riskli bölgelerde halkın tahliyesi için hazır olmasını istedi.

Ülkede geçen hafta perşembe günü etkili olmaya başlayan yağışlar nedeniyle pazar günü 21 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Selde yaklaşık 100 bin ev hasar görmüş, onlarca tren seferi iptal edilmiş ve binlerce araç mahsur kalmıştı.

Sarika (Karen) tayfunu, Filipinler’in kuzeydoğusunda da iki kişi yaşamını yitirmesine, 15 bin 970 kişinin tahliye edilmesine neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.