Washington: BM Güvenlik Konseyi HAMAS’ı terör örgütler listesine almalı

  • 22 Haziran 2017
  • 965 kez görüntülendi.
Washington: BM Güvenlik Konseyi HAMAS’ı terör örgütler listesine almalı

Amerika yönetimi dün akşam İsrail’e destek vermek amacıyla BM Güvenlik Konseyi üyelerinden Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’ı terörist örgütler listesine almasını istedi.

İRNA’nın verdiği habere göre ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley “terör örgütü” olmakla suçladığı Hamas’ın BM Güvenlik Konseyi’nde kınanması ve Hamas’a destek veren ülkelerin de bedel ödemesi gerektiğini savundu.

Bundan bir süre önce işgal altındaki Filistin topraklarına giden Nikki Haley, uygun bir kararla Hamas’ın da terörist örgüt olarak ilan edilmesi ve bu örgüte destek veren tüm ülkelerin olayın sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini bildirdi.

Haley’ın konuşmasından önce Birleşmiş Milletler (BM) Ortadoğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Nickolay Mladenov, BM Güvenlik Konseyi kararına rağmen İsrail’in Batı Şeria’daki yasa dışı yerleşim birimi planlarının son üç ayda ciddi derecede arttığını söyledi.

Mladenov, BM Güvenlik Konseyine Kudüs’ten video konferans yoluyla katılarak İsrail-Filistin sorununa ilişkin bu yılın ikinci raporu hakkında üye ülkeleri bilgilendirdi.

İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim birimlerinin yasa dışı olduğuna ve iki devletli çözüm umutlarını öldürdüğüne dikkati çeken Mladenov, “Yerleşim planlarıyla ilgili duyurular 24 Mart’tan bu yana ciddi bir şekilde arttı, 4 bin yeni yerleşim birimi inşa edileceği açıklandı ve 2 bini için ihaleye çıkıldı. Doğu Kudüs’te de 770 yerleşim biriminin inşası onay aşamasında.” dedi

Bölgedeki güvenlik durumuna da değinen Mladenov, son üç ayda İsrail’in Gazze’de hava saldırısı düzenlemediğini, Gazze’den de İsrail’e roket atışı olmadığını ancak Filistin’de İsrail güvenlik güçlerinin 17 kişiyi öldürdüğünü, İsrail’de ise bir asker ve bir polisin öldürüldüğünü kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.