Washington Post: Trump’ın Amerika Olmadan Ayakta Duramayacağını Belirttiği Ülkelerden Kastı Arabistan Ve BAE

  • 29 Nisan 2018
  • 1.081 kez görüntülendi.
Washington Post: Trump’ın Amerika Olmadan Ayakta Duramayacağını Belirttiği Ülkelerden Kastı Arabistan Ve BAE

Washington Post gazetesi verdiği bir haberde ABD Başkanı Donald Trump’ın Washington’un desteği olmadan bir hafta bile varlığını sürdüremeyecek dediği ülkelerden kastının BAE ve Arabistan olduğunu yazdı.

Washington Post gazetesi konuyla ilgili haberinde şunları yazdı: ABD Başkanı Donald Trump’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile birlikte katıldığı basın toplantısında bazı ülkelerin Amerika’nın desteği olmadan bir hafta bile varlıklarını sürdüremeyecekleri yönündeki açıklamaları bölgedeki müttefiklerinin tepkisine neden oldu. Trump’ın kastı daha çok Amerika’daki mevcut hükumetin etkinliği için büyük çaba sarf etmiş olan Birleşik Arap Emirlikleri idi.

Gazete daha sonra şunları yazdı: Trump bir ülkeye ya da belirli bir ülkeye işaret etmedi ancak büyük çoğunluk bu açıklamalarla Washington’un bölgedeki müttefiklerini yani İran ile düşmanlığı olan Arabistan ve BAE’yi aşağıladığını biliyor.

Washington Post daha sonra bir Batı Asya uzmanından naklederek şunları yazdı: Anlaşılan o ki, Trump’ın açıklamaları bazılarının özellikle de Birleşik Arap Emirlikleri’nin tepkisine neden oldu. Öyle ki bu ülkeler, Amerika’nın mevcut hükumetinin etkin olabilmesi için harcanan bunca çabanın ardından, fırsatı kaçırdıklarını hissediyorlar.

Gazete ayrıca, BAE’li bir grup vatandaşın ve Abdulhalik Abdullah gibi bazı iş adamlarının Trump’a yanıt olarak şu ifadeleri kullandıklarına işaret etti: Trump’ın görev süresi sona erdikten sonra ülkelerimiz varlıklarını sürdürmeye devam edecektir.

BAE’li iş adamı Halef Hamid el-Habtur da Trump’ın açıklamalarının reddedilmiş olduğunu belirterek şunları söyledi: Trump Fars Körfezi’nin geçmişini görmezden geldi.

Gazete daha sonra şunları yazdı: Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin siyasetçileri, Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr hariç, bu konuda sessiz kaldılar, Adil el-Cubeyr de Amerika’yı kınamak yerine Katar’ı kınadı ve bu ülkeden Amerikan güçlerinin Suriye’deki harcamalarını karşılamasını ve Suriye’ye asker göndermesini istedi.

El-Cubeyr şu ifadeleri kullandı: Katar rejimi Amerika’nın desteği olmadan bir hafta içinde yıkılır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.