Yahudi Yerleşimciler 10 Yaşında Bir Filistinli Çocuğa Saldırdılar

  • 07 Temmuz 2019
  • 739 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler 10 Yaşında Bir Filistinli Çocuğa Saldırdılar

Filistin’in Batı Yaka bölgesinde ve Kudüs’te sürekli terör estiren yahudi yerleşimciler bugün (6 Temmuz Cumartesi) de Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin Eski Şehir mıntıkasının merkezinde caddenin ortasında 10 yaşında bir Filistinli çocuğa vahşice saldırdılar.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yahudi yerleşimcilerden bir grup, Muntasır Raid Ebu Ermile Et-Temimi isimli 10 yaşında bir çocuğa Hz. İbrahim Camisi yakınındaki Sehle Caddesi’nde karşıdan karşıya geçmeye çalıştığı sırada saldırdı. Yerleşimcilerin çocuğa vahşice saldırdıkları ve darp ettikleri, darp sebebiyle çocuğun bedeninin değişik yerlerinde yara bereler meydana geldiği ifade edildi. Çocuk saldırının hemen ardından tedavi için El-Halil Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çocuğun babası olayla ilgili şu bilgileri verdi: “El-Halil çarşılarından döndükten sonra şehrin ortasındaki Eski Belde mıntıkasında bulunan ve çanak-çömlek sattığım dükkanıma geri döndüğümde oğlum Muntasır’ı müşterilerimizden bazılarını şehrin güneyindeki evimize ulaştırması için gönderdim. Hz. İbrahim Camisi yakınındaki Sehle mahallesinden geçtiği sırada orada toplanmış ve işgalci askerler tarafından korunan yahudi yerleşimciler ona saldırıyorlar. Askerler oğlumu yerleşimcilerin elinden kurtarmak için yerlerinden oynamıyorlar. Çocuğun vücudunda yara bereler oluşuyor ve cep telefonunu da kırıyorlar.”

Bölgedeki ahali müdahale ederek çocuğu yerleşimci saldırganların ellerinden kurtarıyor ve hemen hastaneye kaldırıyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.