Yahudi Yerleşimciler El-Halil’de Filistinlilerin Evlerine Saldırdı

  • 28 Aralık 2017
  • 940 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimciler El-Halil’de Filistinlilerin Evlerine Saldırdı

Yahudi yerleşimciler bugün (28 Aralık Perşembe) akşam saatlerinde El-Halil kentindeki İbrahim El-Halil Camii’nin doğusundaki Cabir Mahallesi’nde Filistinlilere ait evlere saldırdı.

Filistin tv muhabiri, Yahudi din okulu öğrencisi onlarca yerleşimcinin Cabir Mahallesi’nde evlere ve aynı mahalle sakini Filistinli gençlere saldırdığını söyledi.

Filistin tv muhabiri, Yahudi yerleşimcilerin evlere taş ve boş şişe attığını, camlarını kırdığını ve bazı ailelere saldırdığını ifade etti.

Yahudi yerleşimcilerin saldırısına maruz kalan aileler arasında Hacı Halevi Alyan Cabir’in ailesinin de olduğu, yerleşimcilerin Cabir’i darp ettiği ve evini yakma girişiminde bulunduğu kaydedildi.

Yahudi yerleşimcilerin ayrıca Halid Ali Da’na’nın misafirhane olarak kullandığı yol kenarındaki bir evi tahrip ettiği, Da’na ailesinden 13 yaşındaki bir kızı yaraladığı ifade edildi.

Yerleşimcilerin taşlı saldırısıyla yaralanan küçük kızın Muhammed Ali El-Muhtesib Hastanesi’ne kaldırıldığı, bölgede gerginliğin devam ettiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.