Yahudi Yerleşimcilerin Darp Ettiği Filistinli Bir Kadın ve Bir Çocuk Yaralandı

  • 21 Ekim 2018
  • 1.333 kez görüntülendi.
Yahudi Yerleşimcilerin Darp Ettiği Filistinli Bir Kadın ve Bir Çocuk Yaralandı

Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil kentinin Eski Belde semtinde yer alan Eş-Şüheda Caddesi’nde bir grup Yahudi yerleşimcinin saldırısına maruz kalan Filistinli bir kadın ve bir çocuk yaralandı.

Eş-Şüheda Caddesi sonunda kurulu Yahudi yerleşkesi sakini bir grup Yahudi yerleşimcinin caddedeki evlerine dönmekte olan En-Netişe ailesi fertlerine saldırdığını söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin ailenin evine dönmesine izin vermediği ve silah dipçikleriyle aile fertlerine öldüresiye vurmaya başladığı ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin darbeleriyle 14 yaşındaki Ali En-Netişe’nin başından, 57 yaşındaki Mazuze En-Netişe isimli kadının da omuzundan ve boynundan yaralandığı, her ikisinin de hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

El-Halil’in Eş-Şüheda Caddesi ve Tel Er-Remide bölgesinde yaşayan Filistinli ailelerin sık sık civarda kurulu yerleşkelerde yaşayan Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına maruz kaldıkları kaydedildi.

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka’da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.