Yaklaşık 1000 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi ​

  • 27 Eylül 2018
  • 2.374 kez görüntülendi.
Yaklaşık 1000 Yahudi Yerleşimci Bu Sabah Mescid-i Aksa’ya Baskın Düzenledi ​

Yahudi yerleşimciler işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa’ya baskınlarını sürdürüyor. 

Bu sabah (27 Eylül Perşembe) El-Mağaribe Kapısı’ndan gruplar halinde Mescid-i Aksa’ya giren yerleşimcilerin kışkırtıcı davranışlarda bulundukları kaydedildi.

Yerel kaynaklar, bu sabah 500 civarında Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlediğini ve daha başka grupların da Mescid-i Aksa’ya girmek için beklediğini bildirdi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin baskına katılan Yahudi yerleşimcileri korumak için aldığı yoğun güvenlik önlemleriyle Mescid-i Aksa’yı adeta askeri kışlaya çevirdiğini ifade etti.

İşgal polisinin baskın boyunca Mescid-i Aksa’nın avlusunda Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplara eşlik ettiği belirtildi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi, işgal polisinin “Çardaklar Bayramı” vesilesiyle 924 Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin verdikten sonra El-Mağaribe Kapısı’nı kapattığını açıkladı.

İşgal güçlerinin Mescid-i Aksa’nın avlusunda Filistinli bir genci gözaltına aldığı ve gencin gözaltına alınmasına engel olmaya çalışanları darp ettiği bildirildi.

Mescid-i Aksa’yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi, oldubitti yaparak bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

İşgal güçlerinin himayesinde Mescid-i Aksa’ya giren Yahudi yerleşimciler, bir süre avluda dolaştıktan sonra Es-Silsile Kapısı’ndan çıkıyor.

İşgal polisi Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesine öğleden önce ve sonra olmak üzere iki ayrı zaman diliminde izin verirken, Yahudi yerleşimciler baskınlar için daha çok cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.