Yaralı Filistinli Genç Eş-Şerif’i Katleden İsrail Askeri Serbest

  • 01 Nisan 2016
  • 766 kez görüntülendi.
Yaralı Filistinli Genç Eş-Şerif’i Katleden İsrail Askeri Serbest

Siyonist işgal rejimi askeri mahkemesi, El-Halil şehrinde Abdulfettah Eş-Şerif adındaki Filistinli gencin yaralı halde yerde yatarken yakın mesafeden kafasına kurşun boşaltarak infaz edilmesinin görüntülerinin yayınlanması üzerine tutuklanan infazcı işgal askerini serbest bıraktı.

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesinin konuyla ilgili verdiği habere göre, askeri mahkeme, Eş-Şerif’in katledilmesiyle ilgili görüntülerin yayınlanmasından sonra tutuklanan ve askeri mahkemede yargılanan infazcı askeri, askeri üssün içinde kalması şartıyla serbest bıraktı.

24 Mart Perşembe günü işgal askerlerinin ateş açması sonucu ayaklarından yaralanan Filistinli genç Abdulfettah Eş-Şerif, yerde yatarken ve tehlikeli bir durum arz etmezken söz konusu işgalci asker tarafından yakından mesafeden kafasına birkaç el ateş edilerek şehit edildi.

İnfazla ilgili görüntülerin basına yansıması ve tepkilerin artması üzerine işgal askeri tutuklanıp askeri mahkemeye çıkarıldı. Savcılığın hakkında ihmal ve kasıtlı olmayan öldürme suçlamasıyla mahkemeye sevk ettiği askeri mahkeme hakkında kanıt (!) bulunamadığı gerekçesiyle şartlı olarak salıverdi.

Mahkeme sürecinden önce aşırı sağcı partilerle, Siyonist cemaat ve örgütlerin işgal hükümetine baskı yapıp askerin salıverilmesini istemeleri askerin kısa bir süre içinde serbest kalacağını gösteriyordu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.