Yemen Birliklerinden Suudi Güçlerine Ağır Darbe

  • 03 Haziran 2017
  • 1.378 kez görüntülendi.
Yemen Birliklerinden Suudi Güçlerine Ağır Darbe

Yemen ordusu ve halk direniş güçleri dün akşam Arabistan’ın güneyi ve güney batısında yer alan Cizan ve Necran bölgelerinde Suudi rejimi güçleri içtima alanını füzelerle hedef alarak Suudi rejimine çok ağır can ve mal kaybı verdirdiler.

Yemen devlet haber ajansı SEBA’nın askeri bir kaynağa dayanarak verdiği habere göre Yemen ordusu ve halk direniş güçleri ayrıca Suudi rejiminin Yemen halkına yönelik insanlık dışı saldırıları ve cinayetlerine cevap olarak el-Keres askeri üssünde saldırganları topçu birliği ile hedef aldılar.

Yemenli güçlerin Taez şehrinde et-Teşrifa bölgesinde de Suudi rejimi uşaklarına ait askeri bir aracı hedef alarak imha ettiler.

Yemen Ordusu ve halk güçleri, Arabistan’a bağlı militanların Yemen’in güneyinde Taiz’deki Mekha bölgesinin doğusunda bulunan Nabize dağının kuzeyindeki ilerleyişini durdurmayı başardı.

Haber kaynakları, bu çatışmalarda Suudilere bağlı 20 militanın öldürüldüğünü ve 48 militanın da yaralandığını açıkladı.

Yemen Ordusundan askeri bir kaynak, bu çatışmalarda işgalcilerin bazı komutanlarının da öldürüldüğünü söyledi. Yemen’in güneyinde IŞİD’in komutanlarından biri olan Ebu Faras El-Adna, Abdülkadir El-Sabihi, Yasir El-Katibi El-Redefani, Abdülkerim El-Alkami ve Remzi El-Sabihi bu çatışmalar sırasında öldürülen komutanlardandır.

Öte yandan Yemen Ordusu ve Halk Güçleri de Arabistan’a bağlı militanların Mekha’nın doğusundaki Nabize dağının kuzeyine doğru ilerleyişini durdurmayı başardı ve eylem onlarca işgalci kuvvetin öldürülmesine ve yaralanmasına neden oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.