Yemen güçleri, saldırganlara karşı direniyor

  • 20 Haziran 2018
  • 1.772 kez görüntülendi.
Yemen güçleri, saldırganlara karşı direniyor

Yemen’in batı sahillerini ele geçirmek için işgal operasyonu başlatan mütecaviz Suudi güçler, Yemen ordusu ve halk güçlerinin gösterdiği direniş karşısında kan kaybetmeye devam ediyor.

Yemen Ordu Sözcüsü, saldırganların Hudeyde havaalanına ulaşamadığını ve buranın Yemen ordusu ve halk güçlerinin tam kontrolü altında olduğunu belirtti.

Yemen Ordu Sözcüsü General Şeref Lokman yaptığı açıklamada; mütecaviz Suudi koalisyonun Hudeyde havaalanını ele geçirdiğine dair iddiasının yalan olduğunu ifade ederek, çatışmaların Hudeyde liman kentinin 20 kilometre uzaklığında devam ettiğini vurguladı.

Lokman, Hudeyde havaalanında kontrol sağlamakta başarısız olan Suudi koalisyonun yoğun şekilde havaalanını bombaladığını ve buradaki birçok tesis ve binanın tahrip olduğunu kaydetti.

Lokman Yemen ordusu ve halk güçlerinin Hudeyde havaalanına konuşlu olduğunu sözlerine ekledi.

Suudi koalisyon geçen çarşamba gününden itibaren Hudeyde liman kentini işgal etmek amacıyla çok uluslu kiralık unsurlarının desteğiyle havadan karadan denizden saldırı başlattı.

Ancak mütecaviz koalisyon şimdiye kadar ağır kayıp ve zayiat vermiştir.

Öte yandan Yemen ordusu ve halk direniş güçlerinin bu sabah Suudi rejiminin Yemen’in batı sahillerinde işbirlikçilerinin mevzilerini vurduğu bildirildi.

Sözkonusu füze saldırısında Kahhar M-2 balistik füzesinin kullanıldığı bildirildi.

Bu arada Yemen güçlerinin el’Hudeyde’de çok sayıda Suudi askerini öldürdüğü ve onlara ait 20 zırhlı aracı imha ettiği bildiriliyor.

Öte yandan el’Hudeyde’nin ed’Derihmi bölgesinde de çok sayıda Suudi işbirlikçisinin öldürüldüğü ve yaralandığı ve de onlara ait çok sayıda askeri aracın imha edildiği açıklandı.

Diğer yandan Suudi rejimi savaş uçakları askerlerinin çekilmemesi ve savaşı sürdürmeleri için onların mevzilerini hedef aldı ve bu saldırıda da onlara ait 7 zırhlı araç imha olurken araçtakilerin de öldüğü ve yaralandığı anlaşılıyor.

Bu arada Suudi rejimi savaş uçaklarının el’Hudeyde’de içinde sivillerin olduğu bir otobüsü hedef aldığı ve bu saldırıda 6 yolcunun öldüğü bildiriliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri askeri kaynakları da, Yemen’in batı sahillerinde çıkan çatışmada mütecaviz Suudi koalisyona bağlı kiralık güçler komutanın öldüğünü ilan etti.

Suudi kiralık komutanının ölümün, Yemen füze-İHA birliğinin Salı günü akşam saatlerinde Yemen’in batı sahillerindeki Suudi kiralık unsurlarının mevzilerine bir dizi saldırı düzenlenmesinin ardından doğrulandı.

Yemenli bir askeri kaynak da Yemen’in batı sahillerindeki çatışmalarda onlarca Suudi kiralık askerin öldüğü ve yaralandığını ve onlara ait 20 zırhlı araç imha edilirken, 10 adet personel taşıyıcının da ele geçirildiğini duyurdu.
Yemen ordusu ve halk güçleri ayrıca ülkenin batı sahillerinde yer alan Nahile ve Mecilis bölgelerindeki Suudi askerlerin kullandığı tedarik yollarını kesmeyi başardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.