Yemen Halk Komiteleri: Abdullah Salih halk komitelerini arkadan hançerledi

  • 23 Ağustos 2017
  • 1.211 kez görüntülendi.
Yemen Halk Komiteleri: Abdullah Salih halk komitelerini arkadan hançerledi

Dün yazılı bir açıklama yapan Yemen Halk Komiteleri, Yemen halk direniş hareketi güçlerini milis güç diye adlandıran Yemen eski cumhurbaşkanı Abdullah Salih’in son açıklamasının gerçekte Yemen halkı ve direniş güçlerine arkadan vurulmuş ve kılıç darbesi mesabesinde olduğunu bildirdi.

İRİB’in bildirdiğine göre bu bildiride Yemen Halk Direniş Komitelerinin, halktan kaynaklanan bir güç olduğu ve ordunun yanında Yemen’e saldıranlara karşı mücadele vermekte olduğu belirtilmiştir.

Bu bildiride ayrıca Ali Abdullah Salih’in kırmızı çizgiyi aştığı ve bu açıklamaların sorumluluğunu üstlenmesi gerektiği belirtilmiştir.

El-Meyadin televizyonu geçtiğimiz akşam verdiği haberde, Ali Abdullah Salih ile Ensarullah Hareketinin Yemen’de sükunetin sağlanması ve siyasi çatışmalardan uzak bir şekilde anlaşmazlıkların giderilmesi konusunda anlaştığını duyurmuştu.

Yemen eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih de yaptığı açıklamada; Partisinin (Yemen Ulusal Kongre) vahdetin korunması ve Arabistan’ın müdahaleleriyle mücadele konusunda Ensarullah ile işbirliği yapma konularında ısrarcı olduğunu belirtmişti.

Salih, Yemenli üst düzey şeyhler heyetiyle yaptığı görüşmede, Suudi koalisyonun Yemen’in bağımsızlığını ve hakimiyetini hedef aldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: Yemen halkı hiç kimseden emir almaz. Ulusal Kongre Partisinin 35. kuruluş yıl dönümünü münasebetiyle düzenlenecek olan gösteriler barışçıl faaliyetler olmakla birlikte müdahalelere karşı direniş, iç cephenin güçlendirilmesi ve savaş cephesinin desteklenmesine vurgu yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.