Yemen İHA’ları Suudi koalisyonun komutanlık merkezini hedef aldı

  • 27 Aralık 2018
  • 1.389 kez görüntülendi.
Yemen İHA’ları Suudi koalisyonun komutanlık merkezini hedef aldı

Yemen ordusu ve halk komite güçlerine bağlı insansız hava araçları (İHA) birliklerine bağlı bir İHA’nın, Suudi rejiminin öncülüğündeki saldırgan koalisyon güçlerinin Yemen’in Cuf eyaletinde komutanlık merkezini hedef aldığı bildirildi.

Yemen ordusu sözcüsü Yahya Serii, sözkonusu saldırıda onlarca Suudi işbirlikçisinin öldüğünü söyledi.

Bu arada Yemen ordusu ve halk komite güçlerinin Suudi işbirlikçilerin El’Cuf bölgesindeki mevzilerine bir adet balistik füze fırlattığı bildirildi.

Yemen’in muhasara altında olmasına rağmen Yemen’in savunma gücü her geçen gün artıyor. Bu durum, saldırganların Yemen üzerindeki oyunlarının bozulmasına ve de Arabistan gibi işbirlikçisi ülkelere destek veren Amerika ve diğer batılı ülkelerin de tutumlarını gözden geçirmeye neden oluyor.

Arabistan, mart 2015’ten beri ABD,BAE ve diğer bir çok ülkenin desteğiyle Yemen’e yönelik cinayetlerini sürdürürken, Yemen’in savunma gücünün artması son zamanlarda Arabistan’a Yemen konusunda geri adım attırdı.

Bu doğrultuda Yemen buhranı ile ilgili olarak İsveç’te yapılan müzakereler ön anlaşma ile sonlandı. el’Hudeyde’de ateşkes konusunda anlaşmaya varılmasına rağmen Suudi rejimi dün de ateşkesi bir çok kez ihlal etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.