Yemen İHA’ları Suud’un Ebha Havaalanını hedef aldı

  • 09 Ağustos 2019
  • 601 kez görüntülendi.
Yemen İHA’ları Suud’un Ebha Havaalanını hedef aldı

Yemen El Mesire kanalının verdiği haberde, General Yahya Seri yaptığı açıklamada, sözkonusu operasyonun perşembe akşamı Gasef-2 yerel İHA’larla yapıldığını, Ebha havaalanının gözetleme binası ve hassas noktalarının 2 kez hedef alındığını belirtti.

Yahya Seri açıklamasında, Ebha havaalanına yönelik İHA saldırısının Arabistan güçlerinin Yemen halkına yönelik cinayet ve muhasaralarına misilleme olarak yapıldığını ve sözkonusu operasyonda havaalanın faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtti.

Yemen ordusu ve halk güçlerinin dakik ve hedefe tam isabet eden saldırıları Suudi güçlerinin korkulu rüyasına dönüşürken, şimdiye kadar sözkonusu saldırılara engel olamadıkları görülüyor.

Yemen’den ulaşan bir başka haberde ise, Yemen ordusu keskin nişancıları Suudilerin Hecce sınır bölgelerinden askeri üslerini hedef aldıkları ve saldırganlardan 8’ini öldürüp, bir çoğunu da yaraladıkları belirtildi.

Öte yandan saldırgan Suudi koalisyon güçlerinin Cebel Geys bölgesinde hareket noktalarına yerleştirilen bomba düzenekleri sonucu onlardan bir çoğunun ölmesi ve yaralanmasına neden oldu.

El Alem tv kanalı da verdiği haberde, Yemen güçlerinin Asir bölgesinde Suudi güçlerin mevzilerine 3 adet Zelzal-1 yerel füze fırlattıklarını belirti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.