Yemen: İsrail’le ilişkileri normalleştirmek, Arap dünyasının yüz karasıdır

  • 11 Mayıs 2020
  • 644 kez görüntülendi.
Yemen: İsrail’le ilişkileri normalleştirmek, Arap dünyasının yüz karasıdır

Yemen milli kurtuluş hükümeti Başbakanı Abdulaziz Salih bin Habtur, bazı Arap rejimlerin liderlerinin korsan İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirme çabaları Arap dünyasının yüz karası olduğunu belirtti.

El Alem kanalında bir yazı yayımlayan Yemen Başbakanı Habtur, Filistin toprakları hem milli egemenlik ve hem nüfus oranı bakımından yüzde yüz Arap ülkelerinden biri olduğunu, siyonizm hareketi 1917’de Balfour bildirgesinden sonra ortaya çıktığını belirtti.

Yemen Başbakanı Habtur, bazı Arap medya organları genç kuşakların beynini yıkayarak kurnazca Filistin gerçeklerini ters yüz göstermeye çalıştıklarını, oysa kendileri de gerçeğin ne olduğunu çok iyi bildiklerini kaydetti.

Yemen milli kurtuluş hükümeti Başbakanı Habtur yazısının devamında bazı Arap rejimler korsan İsrail ile görüşmek, spor etkinliklerine ve uluslararası oturumlara katılmakla eli kanlı rejimle ilişkileri normalleştirme yönünde adım attıklarını, oysa bu rejimlerin liderleri siyonist rejimin işlediği cinayetleri ve Filistin milletini hiçe saydıklarını da çok iyi bildiklerini vurguladı.

Başbakan Habtur, Filistin milleti zorla terk ettikleri evlerin anahtarlarını halâ ellerinde tuttuklarını ve yetmiş yılı aşkın bir süredir evlerine geri dönme hakkına kavuşmak üzere mücadele ettiklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.