Yemen Meclis Başkanı: Suudiler Yemen’de halka ait her şeyi yok etti

  • 08 Ocak 2018
  • 1.017 kez görüntülendi.
Yemen Meclis Başkanı: Suudiler Yemen’de halka ait her şeyi yok etti

Yemen Meclis Başkanı ile BM Temsilci Yardımcısı bir araya geldi, görüşmede Rai, Suudiler’in Yemen’e saldırılarının son bulmasına vurgu yaptı.

Yemen Meclis Başkanı Yahya Rai ile BM’nin Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh’in Temsilcisi Muin Şerim bugün bir araya geldi. Görüşmede Rai, Suudiler’in insan haklarına ilişkin çifte ve çelişkili politikalarını kınayarak, Suudiler’in Yemen’de halka ait her şeyi yok ettiklerini vurguladı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abulaziz bin Hebtur da dün gece Şerim ile yaptığı görüşmede, uluslararası camiadan Yemen’e karşı cinayet ve saldırılarını durdurması için Suudi Arabistan’a baskı yapmasını istedi.

Bu görüşmelerde BM’nin Yemen Özel Temsilcisi Yardımcısı Şerim de Yemen krizinin siyasi çözümünün altını çizdi.

Bu arada, Yemen ordusu ve halk komiteleri Suudi rejiminin liderliğindeki Yemen’in Suudi koalisyonuna ait bir savaş uçağını vurduklarını bildirdiler.

Yemen el’mesire kanalının bu sabah verdiği habere göre, Yemen’de binlerce sivilin ölümü ve on binlercesinin yaralanmasına neden olan saldırganlara ait bir F15 modeli savaş uçağı Sana kenti hava sahasında hedef oldu.

Dün de Yemen ordusu ve halk güçleri, Saide kentinde düşmanlara ait bir savaş uçağını düşürdüler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.