Yemen Ordusu: Suudi Arabistan’ın petrol tesislerinin vurulması Yemen kuşatmasına karşı bir misilleme

  • 16 Mayıs 2019
  • 921 kez görüntülendi.
Yemen Ordusu: Suudi Arabistan’ın petrol tesislerinin vurulması Yemen kuşatmasına karşı bir misilleme

Yemen Silahlı Kuvvetler sözcüsü Yahya Seri, Suudi Arabistan’ın Petrol tesislerine düzenlenen operasyonun Suudi savaş ittifakının Yemen’e yönelik işlediği cinayetler ve Yemen kuşatmasına karşı bir misilleme olduğunu bildirdi.

İran haber ajansının bildirdiğine göre Yemen Silahlı Kuvvetler sözcüsü Yahya Seri, Suudi savaş ittifakının Yemen’e yönelik tecavüzlerinin devam etmesi durumunda Arabistan toprakları derinliğinde daha fazla operasyonlar düzenleneceğini kaydederek, “Yemen ordusu, düşmanın saldırılarının önünü kesmek amacıyla tüm gücü ve imkanlarını kullanacaktır ve sivil hedefler hariç düşmanın tüm hassas ve stratejik noktalarını hedef alacaktır.”diye kaydetti.

Yemen Orusuna ait 7 İHA’nın Salı günü düzenlediği operasyonda Suudi Arabistan’ın Yenbeğ bölgesinde petrol tesisleri hedef alınarak ciddi hasar gördü.

Amerika’nın desteğini arkasına alan Suud rejimi Mart 2015’ten beri bazı Arap rejimleriyle beraber Yemen’e ağır saldırılar düzenlerken, bu ülkeyi havadan, karadan ve denizden kuşatma altına almış bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.