Yemen Ordusunun Caydırma Operasyonları Devam Edecek

  • 04 Ekim 2019
  • 687 kez görüntülendi.
Yemen Ordusunun Caydırma Operasyonları Devam Edecek
El-Mesire haber merkezinin bildirdiğine göre, Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, Yemen halkının barış isteğinin ciddiyetini vurgulayarak şöyle dedi: “Barış girişimleri göz ardı edilirse, Yemen ordusunun saldırgan güçlere karşı askeri caydırıcılık operasyonları devam edecek.”
Muhammed Ali el-Husi, el-Hudeyde’de yer alan el-Derihmi bölgesi ve diğer yerlerdeki insani durumu çözmek için Birleşmiş Milletler elçisine çaba harcaması konusunda çağrıda bulundu.
Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı aynı şekilde, Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri güçlerinin ve tutuklu bulunanların özgür bırakılması için de BM temsilcisinden çaba harcaması isteğinde bulundu.
Suudi Arabistan, Yemen halkını kendi politikalarına teslim etmek ve Yemen’de bağımsız bir devlet oluşumunu engellemek amacıyla, Arap gerici rejimleriyle ittifak kurarak Mart 2015’ten bu yana Yemen’e yönelik yıkıcı bir savaş başlattı. Milyonlarca masum insanın kanını akıtarak, yüzbinlerce sivili şehit etti ve Yemen’in hayati altyapısını da büyük oranda tahrip etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.