Yemen savaşına 30 bin Sudanlı işbirlikçi katıldı

  • 24 Haziran 2019
  • 788 kez görüntülendi.
Yemen savaşına 30 bin Sudanlı işbirlikçi katıldı

Sudan Askeri Şura Başkan yardımcısı yaptığı açıklamada, Yemen savaşına 30 bin Sudanlı işbirlikçinin katıldığını açıklarken, Hartum’un Suudi koalisyon içinde çok güçlü katılıma sahip olduğunu belirtti.

El Alem haber kanalının verdiği habere göre, Sudan Askeri Şura Başkan Yardımcısı Muhammed Hemdan Doglu yaptığı açıklamada Yemen aleyhindeki savaşa 30 bin Sudanlının Arabistan saflarında yer aldığını itiraf etti.

Sudanlı yetkili açıklamasında, Arabistan ve BAE’nın ödedikleri paraların Sudan Merkez bankasının hesabına yatırıldığını belirtti.

Bilindiği gibi Sudan, Arabistan ve BAE’den aldığı paralar karşılığında askerlerini Yemen savaşına göndermiş bulunuyor.

Sudanlı askeri kaynaklar,  Yemen savaşına katılan bu ülke askerlerinin Suudi Arabistan-Yemen sınırları ile BAE ve Suudi rejim güçlerinin bulunduğu bölgelerde konuşlandıklarını bildirdiler. 

Sudan halkı bu zamana  defalarca düzenledikleri protesto gösterilerinde bu ülke askerlerinin Yemen aleyhinde savaşa katılmalarına itiraz ettiler.

Yemen ordu sözcüsü Yahya Serei yaptığı açıklamada Yemen ordusuna ait Gasef k2 İHA’ların Cizan ve Abha havaalanlarındaki önemli noktaları hedef aldıklarını ve sözkonusu havaalanlarının faaliyetlerinin durdurulduğunu belirtti.

Yahya  Serei açıklamasında ayrıca, Suudi koalisyonun Yemen’e yönelik saldırılarının sürdüğü müddetçe, tepki ve misilleme girişimlerinin de devam edeceğini vurguladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.