Yemen’de Savaş Sürüyor.

  • 05 Nisan 2015
  • 734 kez görüntülendi.
Yemen’de Savaş Sürüyor.

Yemen’e yönelik Arabistan’ın  saldırıları devam ederken alınan haberlere göre, Arabistan savaş uçaklarının  başkent Sana’ya düzenlediği  saldırıda bir elektrik santralının hedef  alınması sonucu kentin elektriği kesildi.

El’Alem kanalının Yemenli kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, dün gece Arabistan savaş uçaklarının Sana kentine  saldırısı ve elektrik santralının bombardımanda hedef olması sonucu Sana kenti geceyi karanlıkta geçirdi.

Henüz saldırıda yaşanan can kaybıyla ilgili açıklama yapılmazken,  Arabistan operasyon  daire sözcüsü Ahmed El’Asiri, Yemen’e saldırıda koalisyon güçlerinin  asıl hedefinin, Yemen halkına yardım etmek olduğunu iddia etti ama saldırılarda ölen ve yaralananlara ise değinmedi.

Yemen ordusu komutanlarından Halid el’İbrahimi, Ensarullah hareketinin halk güçleri ve ordu güçleri desteğinde  Yemen’e nüfuz etmek isteyen teröristlerin engellendiğini ve teröristlere gönderilen silah kamyonlara da el konulduğunu  söyledi.

Söz konusu Yemenli komutan, ele geçirilen silahlar arasında sarin gazı olarak ve kullanımı yasaklanmış  silahın yapımında kullanılan kimyasal maddelerin de ele geçirildiğini söyledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.