Yemen’de yenilen Suudi Arabistan, başka bir savaşa giremez

  • 08 Şubat 2016
  • 806 kez görüntülendi.
Yemen’de yenilen Suudi Arabistan, başka bir savaşa giremez

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Cezayiri, Suudi Arabistan’nın bölgede başka bir savaşa giremeyeceğini ifade etti.

Suudi Arabistan’ın Suriye’ye kara kuvvetleri göndereceği iddiasına yönelik açıklamada bulunan General Cezayiri, “Suudi Arabistan’ın saldırgan tavrı bu ülkenin içinde bile bazı sıkıntılar ve gerginliklere yol açmıştır” dedi.

General Cezayiri, Suudi Arabistan’ın bölge genelinde özellikle de Yemen’e karşı başlattığı savaşta yenilgiye uğradığını belirterek, “Suudilerin başka bir savaşa girecek gücü yoktur” ifadesini kullandı.

İki cephede savaşmanın Suudi Arabistan için çok zor bir durum olacağını ifade eden General Cezayiri, adı geçen ülkenin böyle bir girişimde bulunma olasılığının çok düşük olduğunu bildirdi.

General Cezayiri, Nubul ve Zehra beldeleri üzerindeki kuşatmanın kırılmasına değinerek, “Bu zaferden dolayı Suriye halkı ve kahraman Hizbullah’a tebriklerimi iletiyor, Suriye’de işgal altında olan diğer bölgelerin de kurtarılışını temenni ederim” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.