Yemen’den Suudi medyasına yalanlama

  • 24 Mayıs 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Yemen’den Suudi medyasına yalanlama

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü, Suudi rejimi medya organlarından bazılarının yabancı ülkeler tarafından Yemen’e kimyasal silah gönderildiği yolundaki asılsız iddialarını yalanladı.

El-Alem televizyonunun bugün verdiği habere göre Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü Ahmed Hamit, başkaları tarafından Yemen’e kimyasal silahların getirtildiği yalan haberinin, iki yıldır Yemen’e saldırarak akıl almaz bombardımanlarla ülkenin altı üstüne getiren ve on binlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına yol açan kimseler tarafından ortaya atıldığını belirtti.

Yemen Milli Kurtuluş Hükümeti Sözcüsü ayrıca Yemen sınır kapılarının BM Teşkilatı ve saldırgan güçler tarafından ve modern teçhizatlarla kontrol edildiğini ve bu güçlerin hatta Yemen’e en temel ihtiyaçların girmesine bile izin verilmediğini, böyle bir durumda kimyasal silahların nasıl girmiş olabileceğini sordu.

Diğer yandan Yemen Yüksek Siyaset Konseyi BM teşkilatı ve temsilcisinin, tüm çaba ve gayretlerini bu savaşın sona erdirilmesi, ablukanın kaldırılması yönünde kullanması gerektiğini Sana havaalanının tekrar uçuşlara açılması ve maaşların ödenmesiyle barış konusunda kendi sadakatini ispatlaması gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.