Yemen’in Başkenti Sana’da kolera salgını

  • 14 Mart 2019
  • 1.524 kez görüntülendi.
Yemen’in Başkenti Sana’da kolera salgını

Yemen Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Yusuf Hazeri, kolera salgını başkent Sana’da şiddetlendiğini belirtti.

IRNA’nın haberine göre, Yemen Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Yusuf Hazeri konu hakkında yaptığı açıklamada, Sana hastaneleri her gün 100 kadar kolera hastalığına yakanan hastayı kabul ettiğini, bu hastaneler yeni hastaları kabul edebilecek kapasiteden yoksun olduklarını belirtti.

Sözcü Hazeri, Yemen Sağlık Bakanlığı savaş ve kuşatma yüzünden karşı karşıya bulunduğu yetersiz imkanlara rağmen kolera salgınını azaltmak için tüm çabasını harcadığını ifade etti.

Sözcü Hazeri ayrıca uluslararası kurum ve kuruluşlarda kolera salgını ile mücadele için Yemen’e yardım etmelerini istedi.

Yemen’de şimdiye kadar 2500 kişi kolera hastalığı yüzünden hayatını kaybetti, 1.2 milyon vatandaş da kolera hastalığından etkilendi.

S. Arabistan Amerika’nın desteği ve BAE ve bazı ülkelerin işbirliği ile Mart 2015’te Yemen topraklarına saldırdı ve bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden kuşattı. Suud rejiminin dayattığı savaşta 16 bin Yemenli hayatını kaybetti, on binlercesi yaralandı ve milyonlarca Yemenli vatandaş mülteci durumuna düştü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.