Yemen’in Cephedeki ve Masadaki Başarıları Suudileri Çıldırtıyor

  • 11 Ağustos 2016
  • 736 kez görüntülendi.
Yemen’in Cephedeki ve Masadaki Başarıları Suudileri Çıldırtıyor

Yemenli uzaman Muhammed Cesar, “Suudi Arabistan ve bu ülkeye sığınan Yemenliler, Sana Heyeti onları mantıklı planlarla kuşatınca, siyasi müzakere masasında yenilgiye maruz kaldılar. Bu planlar Yemen’i içinde bulunduğu krizden kurtarmak ve Yemen’de; siyasi, askeri ve güvenlik alanında istikrarı sağlamak içindi.”

Riyad Heyetinin, Kuveyt’te Yaşadığı Yenilgilerin Ardından Arabistan’ın Yemen’e Saldırılarını Arttırması

Muhammed Cesar: “Riyad heyeti siyasi müzakerelerde tamamen yenildiler. Bu müzakerelerin onların hedeflerini temin etmediği ve hedeflerine ulaşmak için askeri operasyonlara başvurmaları gerektiği sonucuna ulaştılar. Ama Yemen ordusu ve halk güçleri Yemen’in çeşitli bölgelerinde işgalci Suudilere karşı kazandığı diğer zaferlerle birlikte, Arabistan ordusuna ağır darbeler vurdu ve Arabistan’ın Yemen’de işgal ettiği topraklarda ilerleme kaydetmeyi başardı. Bu yenilgiler, Suudilerin çıldırmışçasına tepki vermesine neden oldu. Arabistan’ın bu tepkisi, Yemen’de gıda fabrikası çalışanlarının öldürülmesi ve Yemenli çocukların korkutulması gibi sonuçları da beraberinde getirdi.

Riyad Heyetini Yeniden Müzakere, Anlaşma ve Mantığa Davet Ediyorum

Yemenli bu uzman, Yemen’deki siyasi süreç ile ilgili sorulan bir soruya şöyle yanıt verdi: “Ben tüm savaş ve güvenlik sorunlarının sonunda siyasi müzakerelerle çözüleceğine inanıyorum. Riyad’a giden Yemenli dostları, bütün Yemenlilerin sorunlarının eş zamanlı olarak çözülmesi için yeninden müzakere, anlaşma ve mantık yoluna dönmeye ve bu çözüm yollarını kabul etmeye davet ediyorum. Ama Riyad heyeti görüşmeyi kabul etmezse başta Ensarullah Hareketi ve Yemen Ulusal Kongresi olmak üzere karşı taraf fiili adımlar atacaktır ve onalar Yemen konularını ilerletebilmek için siyasi bir meclis kurdular ve bu meclis parlamento milletvekillerinden bir oturum düzenlemelerini istedi. Bu siyasi adım Riyad heyetinin çıldırmasına neden oldu çünkü iç cephenin böyle siyasi bir adım atmasını beklemiyorlardı.”

Arabistan’ın 500 Gündür Süren Yemen’e Saldırılarının Masum İnsanların Ölümü ve Çocukların Korkutulmasından Başka Bir Sonucu Olmadı

Yemenli bu uzaman sözlerine şunları ekledi: “Yemenliler, Riyad otellerinde kalmaya devam ettikleri müddetçe Yemen siyasi meclisi, siyasi sürece girmeyecektir.

Riyad heyeti, Sana heyetinin kendilerinin isteklerine teslim olmasını bekliyorlar. Oysaki Riyad tarafı şimdiye kadar askeri ve güvenlik alanında bir başarısı sağlayamamış tam aksine onların bütün saldırıları yenilgiye uğramıştır. Riyad heyeti, Arabistan’ın Yemen’e 500 gündür süren saldırıları sonucunda, çocukları ve yaşlıları korkutmak ve masum insanları öldürmekten başka hiçbir başarı sağlayamamıştır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.