Yemenli güçlerden BAE nükleer tesisine füzeli saldırı

  • 03 Aralık 2017
  • 1.396 kez görüntülendi.
Yemenli güçlerden BAE nükleer tesisine füzeli saldırı

Yemenli güçlere bağlı füze birlikleri bugün , Abu Dabi Nükleer Tesisatını Cruise füzeleriyle hedef aldı. Ensarullah, Abu Dabi’ye fırlatılan füzenin BAE’nin komplosuna verilmiş bir karşılık olduğunu duyurdu.

Yemenli bazı kaynaklar, Suudi Arabistan ve BAE’nin Yemen’in eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’i yeniden iktidara getirmek için darbe planı yüzünden BAE’ye füzeli saldırı düzenlendiğini duyurdu.
Yemen Ensarullah Hareketi Siyasi Komitesi üyesi Abu Dabi’ye fırlatılan füzenin BAE’nin Yemen halk güçlerini yok etmeye yönelik çabalarına verilmiş bir karşılık olduğunu duyurdu.
Zeyifullah Şami yaptığı açıklamada, Yemenli güçlerin defalarca tüm mütecaviz ülkelerin başkentlerini hedef alabilecek füzelere sahip olduklarını deklare ettiklerini kaydetti.
Şami, Abu Dabi’ya atılan füzenin Yemen halkına karşı düşmanın tehdit ve baskılarının faydasız olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Ensarullah Sözcüsü Muhammed Abdus-Selam da dün gece Sana’daki olaylar hakkında yaptığı açıklamada, eldeki bilgilerin eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih’in Suudi Arabistan ile bağlantısı olduğunu gösterdiğini ifade etti.
Yemenli güçlerin Abu Dabiye yaptığı füzeli saldırı, Ensarullah Hareketi Sözcüsü’nün yaklaşık bir ay önce bu kentin Yemenlilerin füzelerine birer hedef olduğu ve Suudi topraklarında operasyonların artacağına dair yaptığı konuşmasının ardından gerçekleşti.
Birkaç hafta geçtikten sonra Yemenli güçler, ikinci kez füze kabiliyetini Suudi Koalisyonu’na karşı kullanarak gözler önüne seriyor. Geçenlerde de Yemen ordusuyla halk birlikleri, Riyad’ın askeri bir havalimanına füze saldırsı düzenlemişti; bu saldırı ise Suudi yetkililerin hasmına neden olarak İran’ı suçlamalarına yol açmıştı.
Suudilerin öne sürdüğü tüm iddialarına rağmen Yemenlilerin Suudi işgalcilerine karşı fırlattığı füzeler, bu ülkenin iç yapımı olarak başka hiçbir ülkeden ithal edilmemiştir.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.