Yeni Zelanda sahilleri depremle şekil değiştirdi

  • 17 Kasım 2016
  • 814 kez görüntülendi.
Yeni Zelanda sahilleri depremle şekil değiştirdi

Yeni Zelanda’da hafta sonu meydana gelen 7,8 büyüklüğündeki deprem, Kaikoura’da deniz yatağının yükselmesine ve kabuk değişimine yol açtı.

Yeni Zelanda’da hafta sonu meydana gelen ve iki kişinin ölümüne neden olan 7,8 büyüklüğündeki depremin ardından Kaikoura kasabası sahillerindeki deniz yatağının bir metreden fazla yükseldiği ortaya çıktı.

Yeni Zelanda haber sitesi Stuff’a göre, 7,8 büyüklüğündeki depremin Kaikoura’daki deniz yatağını yükseltmesiyle sahil şeridi de kabuk değiştirerek yeni bir görünüme büründü.

Yeni Zelanda Ulusal Su ve Atmosfer Araştırmaları Enstitüsünden (NIWA) jeolog Dr. Joshu Mountjoy, yaptığı açıklamada, yükselmenin Yeni Zelanda modern bilim tarihinde karşılaşılan ilk olay olduğunu söyledi.

Daha önceki depremlerde böyle bir duruma şahit olmadığını söyleyen Mountjoy, değişimin, fay hattından açığa çıkan sismik enerjinin etkisiyle meydana geldiğini ifade etti.

Mountjoy, 1931 yılındaki Napier depreminin de Hawkes Bay sahil şeridinde şekil değişikliğine yol açtığını, ancak herhangi bir kabuk değişikliği yaşanmadığını kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.