Yeni Zelanda’da Şehit Edilenler Arasında Bir Filistinli Var

  • 16 Mart 2019
  • 1.225 kez görüntülendi.
Yeni Zelanda’da Şehit Edilenler Arasında Bir Filistinli Var

Filistin Yönetimi’nin Avustralya ve Yeni Zelanda nezdindeki büyükelçisi İzzet Abdülhadi, Yeni Zelanda’nın Güney adasında yer alan Christchurch şehrinde iki camiye düzenlenen terör saldırılarında şehit edilenlerden bir kişinin ve yaralılardan da bazılarının Filistinli olduğunu ifade etti.
Kendisi Yeni Zelanda’da oturmayan büyükelçi burada ikamet eden Filistinli azınlıktan aldığı bilgiye göre bir Filistinlinin saldırılarda şehit edildiğinin kesin olduğunu yaralılar arasında da Filistinliler bulunduğunu, öldürülenler ve yaralananlar hakkında ayrıntılı bilgi alabilmek için yetkili organlarla irtibat halinde olduğunu ifade etti.
Filistinlilerden Christchurch şehrinde ikamet edenlerin bulunduğunu vurgulayan Büyükelçi İzzet Abdülhadi şehit edilenlere rahmet, yaralılar için de en kısa zamanda şifa dilediğini dile getirdi.
Yeni Zelanda’nın Güney adasında bulunan Christchurch şehrindeki iki ayrı camiye Cuma namazı öncesinde baskın düzenleyen ırkçı teröristler gerçekleştirdikleri saldırılarda 49 Müslümanın şehit olmasına en az elli Müslümanın da yaralanmasına neden olmuşlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.