Yunan Çiftçiler Vergi Eyleminde

  • 01 Şubat 2016
  • 872 kez görüntülendi.
Yunan Çiftçiler Vergi Eyleminde

Yunanistan’da, hükümetin tarım sektörüne getirdiği ek vergiler ve sosyal güvenlik yasasında yapmak istediği değişikliklere itiraz eden çiftçiler eylemlerini sürdürüyor.
Çiftçi sendikalarının ortak kararıyla geçen hafta başlatılan eylem kapsamında, Yunanistan’da çiftçiler çeşitli bölgelerde traktörleriyle zaman zaman yolları kapatarak geçişlere izin vermiyor. Etkinlik kapsamında öğle saatlerinde İpsala’dan Yunanistan’a açılan Kipi Sınır Kapısı’na giden yolda da eylem başlatıldı.
Pazarkule Sınır Kapısı’ndan Yunanistan’a açılan Kastanies Sınır Kapısı yolunda ise eylem sürüyor. Ancak buradaki yol kesme girişimi Yunanistan – Bulgaristan arasındaki Ormenio Sınır Kapısı bölümünü kapsıyor. Yaklaşık 500 traktörü yolun kenarına çeken eylemci çiftçiler yolu uyarı bantlarıyla kesmiş durumda. Traktörlere asılan siyah bezler ve Yunan bayraklarının yanı sıra, “Troyka ve hükümete hayır”, “Hakkımızı almadan gitmeyeceğiz”, “Sizinle savaşacağız” gibi pankartlar dikkat çekiyor. Çiftçi temsilcileri yarın Türkiye’ye giden Pazarkule Sınır Kapısı yolunda eylem yapacaklarını belirtti.
Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, komşu ülkedeki eylemler nedeniyle geçişlerde herhangi bir sorunun yaşanmadığını söyledi. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü yetkilileri de şu ana kadar hem TIR hem de küçük araç için Yunanistan’a açılan sınır kapılarında geçişlerin açık olduğunu kaydettiler

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.