Yunanistan’da sığınmacı belirsizliği sürüyor

  • 27 Mart 2016
  • 676 kez görüntülendi.
Yunanistan’da sığınmacı belirsizliği sürüyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Midilli Temsilcisi Boris Çeşirkov, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında varılan anlaşmanın yürürlüğe girmesine dair yaptığı açıklamada, sığınmacıların durumu konusunda Yunanistan’da hükümetin halen ele alması gereken bazı boşluklar bulunduğunu belirterek, “Sığınma mekanizmaları güçlendirilmeli. Yoksa uzun gecikmeler yaşanabilir.” dedi.

Geçen yılın ekim ayında adalara yaklaşık 10 bin sığınmacının vardığı günlerin yaşandığını anımsatan Çeşirkov, şunları söyledi:

“Eğer bu sayıyı yarın görürsek sistem tıkanır. Eğer yarın 10 bin kişi gelirse bu insanlar nasıl bir günde kayıt altına alınabilecek? Bir şey söylemek için hala erken. Hala belirsizlik var. Yunanistan yeni yasal değişiklikler yapmak üzere. Avrupa’dan özel kadrolar ne zaman gelecek, kaç kişi gelecek bunları bilmiyoruz. Tam olarak bilgilendirilmiş değiliz.”

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) Yunanistan İletişim Yöneticisi Vicky Markolefa de “Yetkililerden bu anlaşmanın nasıl uygulanacağına ilişkin kesin bilgiler vermelerini bekliyoruz. Şimdiye kadar bu gerçekleşmedi. Ortada net bir plan görünmüyor.” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.