Zarif: Amerika dünyada silahlanma rekabetine isteklidir

  • 23 Ekim 2020
  • 1.124 kez görüntülendi.
Zarif: Amerika dünyada silahlanma rekabetine isteklidir

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı Rusça paylaştığı tweet mesajında, “Washington’un stratejik silahları kısıtlayan anlaşmayı uzatmak istememesinin Amerika’nın dünyada istikrarın sağlanmasını istemediği ve o ülkenin dünyada silahlanma rekabetini başlatmak için çok istekli olmasının bariz göstergesi olduğunu” yazdı.

İRNA’nın bildirdiğine göre Zarif, “Amerika’nın, silahları kontrol etmek ve uluslararası güvenliği sağlayan en önemli anlaşma olarak 2021 Şubat tarihinde sona erecek olan stratejik atak silahları kısıtlayan anlaşmayı (SNV-III) uzatmak istememesinin Amerika’nın dünyada istikrarın sağlanmasın istemediğini ve dünyada silahlanma rekabetin başlaması için çok istekli olmasının belirtisi olduğunu” belirtti.
Rusya cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Moskova ve Washington arasında, stratejik silahları azaltmaya yönelik imzalanan Yeni Start anlaşmasının önşartsız olarak bir yıllığına uzatılmasını geçen Cuma günü önerdi fakat Beyaz Saray bu öneriyi reddetti.
Rusya cumhurbaşkanı da dışişleri bakanına verdiği direktifte Amerika’nın yakında ikna edici bir karşılık alacağını duyurdu.
Yeni Start anlaşması Moskova ve Washington arasında nükleer silahları azaltma bağlamında imzalanan bir anlaşmadır./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.