Zarif: Avrupa taahhütlerini yerine getirmezse İran 4. adımı atar

  • 08 Ekim 2019
  • 1.692 kez görüntülendi.
Zarif: Avrupa taahhütlerini yerine getirmezse İran 4. adımı atar

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer anlaşmanın tarafı ülkeleri uyararak, ‘taahhütlerin yerine getirilmemesi halinde İran İslam Cumhuriyeti nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azaltma doğrultusunda 4. adımı atar’ dedi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Zarif, dün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘İran İslam Cumhuriyeti, nükleer anlaşmanın tarafı olan ülkelerin taahhütlerine bağlı kalıp kalmadığına  kararını verir ve ona göre de gerekli gördüğünde nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azaltma doğrultusunda 4. adımını da atar’ dedi.

İran dışişleri bakanı Zarif, nükleer anlaşmanın yürürlüğüyle ilgili müzakerelerin halen devam ettiğini de hatırlatarak, ‘Eğer Avrupalılar taahhütlerini yerine getirmezlerse İran geçmişe de geri dönebilir’ dedi.

İran dışişleri bakanı, Fransa’nın Amerika’da gündeme getirdiği 4 maddelik planına da işaretle, ”Fransızların planının dayanağı Amerika’nın nükleer anlaşmaya dönmesi ve buna karşı İran’ın taahhütlerine dönmesi ve görüşmelerin de gündemi açıktır ama metinin yazı şekli ve kullanılan cümlelerin içeriğinin daha iyi ve titiz bir şekilde incelenmeye ihtiyacı vardır fakat Amerika tarafının nükleer anlaşmaya dönme ve yürürlüğü konusunda ciddi olmadığı görülüyor’ dedi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs 2018 tarihinde nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmiş ve İran’a yönelik daha önce askıya alınan yaptırımların kaldırıldığını ve aksine  daha ağır yaptırımların alınması kararını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.